Tin House

CompanyHenning Stummel Architects
ClientHenning Stummel
DesignerHenning Stummel Architects, Ltd
PrizeHonorable Mention
Entry Description

This is a new build house on a West London back land site. Creating seclusion was salient. By developing a composition of pavilions, the design responds to the irregular perimeter and creates a unique ensemble around a tranquil courtyard. Each pavilion has a top-lit pyramidal roof. This shape reduces the contour, whilst maximizing volume. Between the pavilions, secondary spaces discreetly accommodate sub-servant functions such as toilets, stairs or storage. Internally the design is an enfilade of bright and generous spaces. Externally the pavilions are clad in a standing seam metal cladding, so that the building reads as a sculptural composition.