Architectus MLC Studio

CompanyArchitectus
ClientRay Brown
DesignerRay Brown
PrizeHonorable Mention
Entry Description

Architectus has designed a flexible, collaborative and open studio at the Harry Seidler-designed MLC Centre. The new Architectus studio fit-out strips back the 1970s MLC Centre to its essentials and celebrates the massive concrete structure. The raw bones of the building are contrasted with finely finished materials, carefully selected design pieces and touches of restrained colour. Moving to a traditional office floorplate with a central core from a side core open plan workspace provided its own set of challenges yet the new flexible and collaborative workspace neighbourhoods formed around the core provide intimate and productive work environments. Each neighbourhood has a collection of different types of work areas with 100% sit-stand workstations, quiet areas, collaboration and informal meeting spaces. The Architectus MLC studio has achieved a 5 star NABERS Energy rating.