The Wave Co-working Office

DesignerSpatial Concept
PrizeHonorable Mention
Entry Description

The Wave co-working space provides a platform to start ups and creative professionals who can build strong networks and collaborate with others under one roof. The concept was to create a village like environment, with distinct zones such as Greet, Chill, Eat, Work, Meet, Inspire & Punch. The main reception (Greet) is located at the 10/F. Instead of the usual company logo in the entrance, a slogan ‘A SIMPLE HELLO COULD LEAD TO A MILLON THINGS’ sets the tone of this friendly and highly interactive workplace. The open ceiling with suspended mesh ceiling is a hint of the industrial building’s history. Neutral tones and natural materials are used as the background with colorful furniture injecting energy to the design. Within this vibrant space, the corporate yellow color is subtly infused into the ceiling panels, furniture, accent walls and lights without being obvious.

About Designer

Spatial Concept is a boutique design studio that combines a wealth of global design experience with a focus on listening to clients’ needs and exceeding their expectations. We provide bespoke services cover from space planning, furniture design, design consultancy to design & build. project locations throughout Asia Pacific including Hong Kong, China, Taiwan, Brunei, Korea and the United States. Successful interiors are the result of collaboration. Spatial Concept engages clients in the design process through interaction and a deep understanding of users’ needs. Our workplace design not only functional but also innovative and strikingly aesthetic. We create interiors that move emotions, using form, light, colors and textures to transform spaces into unparalleled sensory journeys.