Calvin Klein

DesignerJuan Carlos Baumgartner / SpAce
Prize2nd Place in Interior Design / Commercial
Project LinkView
Entry Description

The concept from which this project emerges is that of having ‘a box inside another box.’ The first box is the space in itself and the second box, the volume that encloses the different ‘showrooms.’ The most characteristic element of the space is the structure of steel and frosted glass sills that form the interior box. The materiality is inspired in the new concept of Calvin Klein houses. The use of natural materials, neutral colors and straight lines is very evident. The rustic details, such as the wooden bench in the reception, give it a touch that goes with the image of the brand. With the use of these materials and the lighting design, we are able to create a warm and simple environment, very easy to step into with the change of each season.