LOFT PANZERHALLE

Companysmartvoll
ClientChristian Kircher
DesignerPhilipp Buxbaum
Prize2nd Place in Interior Design / Residential
Project LinkView
Entry Description

It was decades ago, when tanks used to be repaired in the old brick lined wall so called ‘Panzerhalle’ in Salzburg. If you visit this building today, you will find market stands, coworkingspaces, restaurants and a loft apartment that combines highest standards of interior design with a breath taking room volume. We won a competition in which a space of 350m2 should be remodeled to become an extraordinary loft apartment in the old ‘Panzerhalle’. The challenge was to preserve the historic space and environment and to fill the room with daylight, instead of artificial illumination. Furthermore one should be confronted with the most spatial experience.