Le Plan Libre

CompanyWaterfrom Design
ClientNic Lee
Designer
Prize3rd Place in Interior Design / Residential
Project LinkView
Entry Description

We try to keep all structure expose with two long horizontal sliding windows. Except for providing the house a spacious view and ample sunlight, the exposed frame and glass blur the line between indoor and outdoor. With atrium in 4m*4m scale, we exposed the beam as a line in great strength to intersect the structure. To continue the principal of the free plan, we tried through the separation of the load-bearing columns from the walls subdividing the space. The column which in stainless steel and carrara becomes the visual points in the space. The stainless steel reflects the blue sky and merges the architecture with nature. Circulation in the second floor flows like a square, across two bedrooms, study room and a game room.