The Metaphor of Residence

DesignerMing-Chuan Tai
Prize3rd Place in Interior Design / Residential
Entry Description

In a residence with four rooms, a basic style of the residences, the designer takes advantage of the 3.6-meter-height indoor space, in which the sharp style of design has become, the central focus of this project. When coming inside, we will see a white lattice showcase, made of iron that distinguishes clearly the entranceway from the public area. The design of the lattice showcase makes the space behind visible, a space arrangement which keeps the independent characteristic while presenting the diverse variations of the space. In the public area, the designer furnishes with wooden-veneer wall at the entranceway, wooden veneers, marbles, and unique bronze painted wall behind the couch in the living room. That the one-of-a-kind style bronze painted wall, on which the colors of back, green and white, and the combinations of various materials create the friendly atmosphere which is complex, modern, and pleasant.

About Designer

Dayoungdi Design Co., Ltd.