German Gymnasium

CompanyConran and Partners
ClientTina Norden
DesignerConran and Partners
Prize2nd Place in Interior Design / Renovation
Project LinkView
Entry Description

Conran and Partners were commissioned to create a glamorous yet democratic contemporary European Grand Café, Bar and Restaurant transforming the Grade II-listed building into a unique destination. The main challenge was to turn the building into a functional restaurant as there was no plant room, no available roof area and no discernible way to extract from the kitchens. The designers dealt with this by strategically concealing services behind the double-stacked cocktail bar, clad entirely in bronze mirror, and a ‘hidden’ mezzanine level. In keeping with the concept, the team reinstated the first floor ‘Viewing’ Gallery (previously in-filled in the 90’s) to allow for impressive views of the breath-taking roof structure. Two new contemporary black steel staircases heroically frame the space. Referencing the building’s sporting past with a marble floor pattern reminiscent of gymnasium floors, gold mesh screens inspired by Victorian fencing and loop motifs echoing elements of Victorian sports venues.