Horten

Designer
Prize3rd Place in Architecture Categories / New Commercial Building
Entry Description

Danish law firm Horten wanted their new headquarters to present itself in a contemporary as well as classical and solid way. Our solution was to design a modern office with a new interpretation of the classical stone-clad facade. Inside, the building appears light and open with a flexible structure encouraging informal meetings and knowledge sharing. The dynamic atmosphere is intensified by the complex and innovative exterior expression. A unique façade design was developed in order to set new standards within sustainable solutions. The three dimensional façade in fiberglass and travertine works as a screen against the sun while still providing a view to the water. In this way, the architecture itself is actually the main contributor to the energy savings of the building.