Enjoy Concrete HQ

DesignerGovaert & Vanhoutte Architects Benny Govaert Damiaan Vanhoutte
Prize3rd Place in Architecture Categories / New Commercial Building
Entry Description

The new headquarters for Enjoy Concrete are a showcase for its products, constructed entirely out of prefabricated concrete elements. Its facades are concrete slabs of 6 by 3 meters. All windows share these same proportions. The industrial building is mainly a hall for production and storage, but also contains the office spaces. A cantilevered volume containing the meeting room is located at the top corner of the building. The facade is further characterized by printing a stylized image of the beautiful treeline along the canal “Damse Vaart” on the prefab slabs through the application of the Graphic Concrete procedure. This creates an interesting interaction between the building and its surroundings, as the building reflects the nature across the street and canal.