SDU University of Southern Denmark, Campus Kolding

DesignerHenning Larsen Architects
PrizeHonorable Mention
Entry Description

SDU Campus Kolding supports different teaching methods, new ways of teaching and is a flexible and state-of-the-art teaching environment Each floor is organized with offices and formal group rooms placed in the periphery. These rooms can be opened up to the more vibrant study environment on the balconies just as the sliding doors make it possible to open up the rooms in connection with presentations and meetings. The balconies are based on individual and group environments and are furnished by means of low dividing elements enabling students to study individually or in groups at work stations on the study balconies, in the lounge areas or in the enclosed group rooms. The objective behind the structure of the floors has been to create cross-fields between professors, researchers and students while ensuring available areas for quiet contemplation. By giving all users an errand on all floors, the number of cross-fields is maximized.