Casa Wang

CompanyVermilion Zhou Design Group
ClientFrank Chen
DesignerLluis Escarmis / Architect Vera Chu / Lighting Design Director GCA Architects.
PrizeHonorable Mention
Entry Description

The design concept is a modern take on a traditional Chinese courtyard. Preserving the existing structure, a corridor was built that extends into the lawn and connects to a living room. The spatial relationship between structures was adjusted to create the layout of a Chinese courtyard, with each structure having its own open courtyard laid out in front of it. Moving from the outer to innermost courtyard, one senses a clear distinction between each of the three courtyards. This interpretation is one that embodies a traditional sense of humanism with modern design approaches. The residence echoes qualities of a Chinese home and evokes memories of an ancient Beijing that no longer exists.