HOME

 
 


Project: "Tin House"
Company:Henning Stummel Architects
Designer(s): Henning Stummel Architects, Ltd, United Kingdom
Category: , Professional
User's Profile : -

Entry Description: This is a new build house on a West London back land site. Creating seclusion was salient. By developing a composition of pavilions, the design responds to the irregular perimeter and creates a unique ensemble around a tranquil courtyard. Each pavilion has a top-lit pyramidal roof. This shape reduces the contour, whilst maximizing volume. Between the pavilions, secondary spaces discreetly accommodate sub-servant functions such as toilets, stairs or storage. Internally the design is an enfilade of bright and generous spaces. Externally the pavilions are clad in a standing seam metal cladding, so that the building reads as a sculptural composition.

About the Designer/Company
No information has been provided