HOME

 
 


Project: "Valentine Place"
Company:WestonWilliamson+Partners
Designer(s): WestonWilliamson+Partners, United Kingdom
Category: Architecture Categories, Professional
User's Profile : -

Entry Description: Valentine Place is a converted historic warehouse building, formerly David Bailey’s photographic studio, in the heart of Southwark’s Valentine Place Conservation Area. WestonWilliamson+Partners aim was to preserve the essence of the warehouse building and keep things simple. The upper floor was a series of dark rooms with mezzanine storage levels above. These were removed to open up the space exposing the original timber roof trusses. The original brickwork was exposed to preserve the warehouse aesthetic and ensure the building sits comfortably in its conservation area. The workstations were built specifically to fit the 4m window bays and enhance the generous feel of the building. The original cast iron windows were retained and refurbished. On the ground floor, removing partitions and opening up the south façade with insulated channel glazing to flood the space with natural light gives the world a subtle indication of the radical transformation this building has undergone.

About the Designer/Company
No information has been provided