HOME

 
 


Project: "The Rays "
Company:Vstudio Limited
Designer(s): Company name: Vstudio Limited Designers name: Miss Vanessa Ng, Mr Chapman So, Hong Kong
Category: , Professional
User's Profile : -

Entry Description: A revitalization project to convert an old industrial building to a commercial office building. This is a challenging site with no natural light, numerous ceiling beams, floor beams and a very low ceiling. Light troughs are evenly distributed throughout the ceiling and extending to the surrounding space to conceal the numerous ceiling and floor beams with a concept of sustainability and continuity. The location of the reception area is carefully designed to surround the existing column to make it feel like a whole tailor-made unit. As the ceiling heights are very low, we used a number of design features to create an illusion of height. E.g. we lowered the reception counter tops and used wooden stripes and mirrors to lengthen the look of the walls. Also varying the width of the coloured glass wall resonate the theme of lines. Glasses & mirrors also reflect light, making the space higher, bigger and lighter.

About the Designer/Company
No information has been provided