HOME

 
 


Project: "TaiKoo Hui Sustainable Design Washroom"
Company:Ida & Billy Architects
Designer(s): Ida Sze, Billy Chan, Michelle Tam, Hong Kong
Category: Interior Design, Professional
User's Profile : -

Entry Description: A bright grotto – a contemporary abstraction of nature – to refresh shoppers amidst delicate garments and dazzling commodities, is our design concept for this underground washroom. Situated in the commercial center of Guangzhou, the TaiKoo Hui shopping mall receives tens of thousands of visitors daily, and its amenity facilities require an upgrade. The sustainable design washroom aims to raise the environmental awareness in the public realm and to become the role model of sustainability in the commercial & retail sector. Sustainability, spatial sculpting and human comfort drive the whole design. White and ‘cyclorama’ setting is applied to give a bright and clean ambient – walls join the ceiling seamlessly and smoothly with curved surfaces, to diffuse light for plants to duo-function as general lighting. The washroom applies a variety of recycled materials and sustainable equipment, including terrazzo flooring, GRG wall & ceiling system, an integrated water tap cum hand dryer product, etc.

About the Designer/Company
No information has been provided