HOME

 
 


Project: "KENSINGTON RESIDENCE"
Company:EWERT LEAF PTY LTD
Designer(s): EWERT LEAF PTY LTD, Australia
Category: Interior Design, Professional
User's Profile : -

Entry Description: Situated in the leafy streets of Kensington, this double storey Victorian terrace required a renovation to accommodate the modern day lifestyle of a growing young family. The design sought to restore the existing building, which was riddled with cracks due to moving foundations, and connect it to a modern new extension that would become the main living space of the house. A single storey lean-to was demolished to make way for the new wing, which extended further into the site than its predecessor and was built to the boundary in order to maximise the potential of the small plot. Steel framed glazed doors connect the internal living area to a courtyard at the rear, with bluestone paving in both areas reinforcing the connection of the two spaces. In order to create a sense of height and space, a skylight was added above the dining area. The skylight not only allows natural daylight to flood the further recesses of the space, but also visually connects the new extension to the original house. An angled plywood wall curves down to the ceiling on the other side of the skylight, providing a gentle and inviting introduction to the main living area.

About the Designer/Company
No information has been provided