Project: "The Dialogue between Space and Nature"
Designer(s): Shi-Zhe Luo, Taiwan
Category: , Professional
User's Profile : User's Profile

Entry Description: Wrapped by three tall buildings, the office of the architectural firm is a typical Taiwanese long street building. The designer uses the technique of retreating in order to advance, letting the front and the backyard retreat, and in result the indoor and outdoor buffer space is produced. No matter it is a day of bright sunlight or of rain, you can always take a breath outside in the front like a traditional Japanese eaves gallery. In addition to industrial cement polishing, iron and glass is modern design. The ceiling is driftwood of Taiwan’s native cypress. The left materials of yellow travertines are cut to use on the wall of walkway, the method of stagger and collage reveals the material texture. The bathroom is the collage of stone mosaic. The use of materials fully implement the concept of sustainable use of nature and environmental protection.

About the Designer/Company
Rock is the foundation for a building. The space of aesthetics and motions has been programmed by each stroke on the draft designs, and the design has been transformed into language of life by creativity. Aesthetics are the symbols of the space that create simple and elegant symbolic images and that describe the spiritual preferences of the residents by integrating architecture aesthetics and delicate arts of humanity. Specialization is the one-of-a-kind creation that impeccably interprets space from scales, evolves delicate texture from light, and corresponds to aesthetic from furniture. The construction skills can be observed from details, the methods that demonstrate the value of achievement.