HOME

 
 

http://www.ueberholz.de/Projekte/2014_Neubau/page_e.html

Project: "Office Ueberholz"
Company:Ueberholz GmbH
Designer(s): Nico Ueberholz Ueberholz GmbH, Germany
Category: Architecture Categories, Professional
User's Profile : User's Profile

Entry Description: The consistent implementation of a philosophy: – The result – an experience On a 2800 square metre plot in Wuppertal, Nico Ueberholz has created a 780 square metre office building, which is a paradigm for the consistent continuation of the company’s philosophy. Just 5 months were needed to construct this new site of inspiration and communications, with 1600 tonnes of concrete, 22 tonnes of steel and a whole heap of creative energy. Enjoyment of natural creativity allows intellectual freedom and creativity to grow The fronts initially show a closed concrete block. At first glance, there are no doors or windows to be found and you can only guess the actual entrance through the signage. But when you enter through the 3.70 metre high and 380 kg solid oak door, you find yourself directly in a light-flooded office, which offers 10 employees generously designed workspaces.

About the Designer/Company
We create places for people to meet. Experiences made within a short time shall become a long lasting memory.