HOME

 
 


Project: "The Skynet @ Logo Square + Courtyard Cafe, The Hong Kong Polytechnic University"
Company:Barrie Ho Architecture Interiors Ltd
Designer(s): BARRIE HO Architecture Interiros Ltd. , Hong Kong
Category: Architecture Categories, Professional
User's Profile : -

Entry Description: Significance of the Siting Located at the Heart of the PolyU campus, the Logo Square performs as the central point of numerous campus activities for both students and teaching staff. Synopsis This project engages our work into a second dialogue with the works of Zaha Hadid Architects, in this case the Innovation Tower. The design philosophy core to the whole PolyU campus has been quite consistently of red brick modules. While ZHA’s Innovation Tower “blends in” with the existing campus “by contrast” with its fluid form, our Skynet, closest at 50m from the Tower, deliberately takes an orthogonal and angular form in a variety of sizes to contrast with their provocative blend-in strategy. Skynet takes on 2 metaphors. The form of the Skynet takes the metaphor of an organic tree, with the structural supports branching out to support the glass canopy in an organic geometric order. Also because of this environmental suggestion, the glass canopy is conceived as the sky. Glass of different hues of blue is used, creating a Skynet that is almost invisible.

About the Designer/Company
No information has been provided