HOME

 
 


Project: "Cobogó House"
Company:STUDIO MK27
Designer(s): architecture > studio mk27 architect > marcio kogan co-architect > carolina castroviejo interior design > diana radomysler custom made furniture design > carolina castroviejo collaborator > eduardo chalabi team > eduardo glycerio . eduardo gurian . elisa friedmann gabriel kogan . lair reis . luciana antunes . marcio tanaka maria cristina motta . mariana simas . oswaldo pessano renata furlanetto . samanta cafardo . suzana glogowski hollowed block design > erwin hauer landscape designer > renata tilli structure engineer > gilberto pinto rodrigues lake technology consultant > agronomist estelle dugachard sustainability consultant > cte – inteligência 360o acustic consultant > harmonia acústica construction manager > sc consult - eng. sérgio costa contractor > all’e engenharia - eng. luis esteves caldas neto / eng. silvio lopes , Brazil
Category: Architecture Categories, Professional
User's Profile : -

Entry Description: The Cobogó House is a modern house in which the art of Erwin Hauer can be used naturally, as a part of the entire architecture. In the play of mounting pure volumes, made of white spackling paste, concrete and wood; lies, together with the terrace garden, the volume constructed from the hollowed elements by Erwin Hauer. Inside this space, there is a multiple-use living room and a spa. On the ground floor the living room connects entirely with the garden, where there is a small artificial lake. Fish and plants help maintain the biological balance of the pool without the use of chemical products that assail the environment. This environmental thought permeated the entire project which incorporated principles of sustainability established by rigid standards, similar to certifications. In the house, there is a great concern to use recycling apparatus and reduce water consumption; rationalize and organize the construction to minimize the impacts; use devices for energy efficiency and optimization; install solar heating plaques; besides using only certified, recycled or ecologically correct material. The use of this knowledge together with architecture that respects the local climate resulted in a house having excellent inner comfort. In both the back living room – which on one side opens to a large front garden and on the other to a patio of trees – and the bedrooms, the inner ambients are shaded by wooden mashrabiyas that make possible good ventilation with internal shading. The panels can open entirely as can the floor-to-ceiling sliding glass doors, diluting the transition between internal and external space. On the last floor, the work of art thought of as architectural space is the symbol of the house which, just as the enormous Jabuticabeira of the garden, constructs a singular space and a reflexive atmosphere that invokes a brief contemplative silence.

About the Designer/Company
No information has been provided