HOME

 
 

http://thecarpenter.com.sg

Project: "Green Abode"
Company:The Carpenter Workshop
Designer(s): Victor Ting, Chong Hui Min, Ewarth B Santos, Singapore
Category: , Professional
User's Profile : -

Entry Description: A 50 year old single storey inter-terrace in Singapore was rebuilt into a two storey house with an attic. Attention was given to the interaction between the internal and external of the house and one of the ways this was done was the creation of an internal courtyard strategically located between the living and dining areas. This allows both the kitchen and living areas to open up to skylight and fresh air when the doors to the internal courtyard are opened. On top of the internal courtyard, the patio with koi pond and internal balconies in the bedrooms all serve as personal unwinding spaces as well as communal spaces for the family.

About the Designer/Company
No information has been provided