HOME

 
 


Project: "Enjoy Concrete HQ"
Company:Architectuurburo Govaert & Vanhoutte
Designer(s): Govaert & Vanhoutte Architects Benny Govaert Damiaan Vanhoutte, Belgium
Category: Architecture Categories, Professional
User's Profile : -

Entry Description: The new headquarters for Enjoy Concrete are a showcase for its products, constructed entirely out of prefabricated concrete elements. Its facades are concrete slabs of 6 by 3 meters. All windows share these same proportions. The industrial building is mainly a hall for production and storage, but also contains the office spaces. A cantilevered volume containing the meeting room is located at the top corner of the building. The facade is further characterized by printing a stylized image of the beautiful treeline along the canal “Damse Vaart” on the prefab slabs through the application of the Graphic Concrete procedure. This creates an interesting interaction between the building and its surroundings, as the building reflects the nature across the street and canal.

About the Designer/Company
No information has been provided