HOME

 
 


Project: "Microsoft Domicile"
Designer(s): Henning Larsen Architects, Denmark
Category: Architecture Categories, Professional
User's Profile : -

Entry Description: In the new building, Microsoft collocates its Danish sales department and development center and is workplace of 900 employees. During the development of the design, organization, and space planning of the project, the focus has been on Microsoft’s work philosophy within the organization, across departments, and in relation to clients and external partners. The collocation of the organizations is clearly visible in the architectural design. Two cubic buildings unite in a shared atrium that offers space for social and professional interactions across fields of interest. The atrium holds the shape of the letter V with its arms stretching diagonally up through the building. The untypical atrium distributes the daylight at the core of the building and ensures a visual dialogue across the floors. Public programs and communal areas such as a café, an auditorium, and pop-up study places offered to students are located on the lower floors.

About the Designer/Company
No information has been provided