Submit your design to 2021 IDA DESIGN AWARDS

 

Share on Social Media

White House Homestay Cluster in Xinji

CompanyAteliercns
Lead DesignersGuanqiu Zhong、Gang Song、Zhiyuan Zhu
Design TeamHairui Lin,Haibo Zhao,Xin Jin,Tao Tian,Minghui Xiao,Jieying Ruan,Wanfei Mei,Xin Xiao
Project LocationXinji Village, Macong Town , Dongguan
ClientWhite House Maker Community
CreditsPhoto by Siming Wu
Prize(s)Silver in Architecture Categories / Hotels & Resorts
Project LinkView
Entry Description

The most crucial method of the White House Homestay project is to integrate the roof terrace space of the four independent houses that were originally owned by different owners. This, in turn, creates a rare public space in a high-density village. Built with a new spatial structure, the public space is floating in the air and transform the private living space into a public space, making it possible to solve the problem of the lack of public space in the village creatively and demonstrate how the old buildings could be adapted to the new function.