Submit your design to 2021 IDA DESIGN AWARDS

 

Share on Social Media

John Gaines Park Swim Center

CompanyStanley Studio
Lead DesignersLauren Woodward Stanley, AIA, Lars Stanley, FAIA
Design TeamStanley Studio (Architect/ Metalwork), Pharis Design (Landscape Archtect), Modern Pools (Pool Consultant), Catellus (Owner)
Project LocationAustin, Texas
ClientCatellus
CreditsCasey Dunn Photography
Prize(s)Bronze in Architecture Categories / Swimming Pool and Terrace
Entry Description

John Gaines is a 3.63 acre park with swim center in Mueller’s SE district. The park features a community garden, picnic and play areas. Pool has two formed concrete bathhouses with trellised breezeway between, shaded by solar panels above. Each bathhouse has an interior open courtyard, bordered by a blue hued rainwater cistern, gathering rain for two green roofs. Blending a crafted, detailed aesthetic with green building features, the paths of water, air, and energy trace visibly through the project, interacting with visitors and landscapes, and providing small habitats for wildlife.