Submit your design to 2021 IDA DESIGN AWARDS

 

Share on Social Media

Canal Art Museum

CompanyOfficeproject
Lead DesignersKe Chang, Wenhan Li
Design TeamHonghui Jiang, Jianwei Zhao, Panao Feng, Hao Zhang, Bo Yuan, Wangming Lin
Project LocationTongzhou district, Beijing, China
ClientXinlu creative park
Creditsphoto by Haiting Sun, Zhi Xia
Prize(s)Silver in Architecture Categories / Museum, Exhibits, Pavilions and exhibitions
Project LinkView
Entry Description

The original site of the art museum is an abandoned one-level accommodation area of a metal shaping factory in Tongzhou district . To make the art museum as a public street space is the basic design idea. To combine the original old bar buildings into an art area that people can participate freely, we focus on the in-between spaces, which connected with each other together . To consider the original buildings collective as it’s reversion prototype-the cutting out tunnels and caves on a one-piece rock, the fragmental exterior area was re-organized and became an integrated "inner art space".