Submit your design to 2021 IDA DESIGN AWARDS

 

Share on Social Media

Hoi Ha Visitor Centre

CompanyArchitectural Services Department, HKSAR Government
Lead DesignersThomas WAN
Design TeamPeter LAU, Kenny NGAI, Sebastian SO
Project LocationSai Kung, Hong Kong
ClientAgriculture, Fisheries and Conservation Department, HKSAR Government
CreditsPhoto by iMAGE28 and Gary Studio
Prize(s)Gold in Architecture Categories / Sustainable Living/Green
Project LinkView
Entry Description

The design responds to the countryside by creating a rural settlement organically related to the landscape. The composition centres on the existing lawn, acting as a mediation between buildings and nature. The multipurpose room, designed as a pavilion, allows continuity from inside to outside. Together with veranda and courtyards, the idea of vernacular village is reinterpreted in a new manner. Natural light and ventilation are enabled in all functional spaces; sustainable systems including solar panels, rainwater recycling and waste-water biotreatment are adopted to minimize impact to nature.