Submit your design to 2021 IDA DESIGN AWARDS

 

Share on Social Media

WALNUT

CompanyVertex Design Studio
Lead DesignersPooya Goudarzi
Project LocationVenice, California
ClientVenice Home Construction LLC.
CreditsTara Wujick
Prize(s)Bronze in Architecture Categories / Residential Building
Project LinkView
Entry Description

Squashed between regional and neighborhood commercial, on a 140-foot long single-family sliver; the beach house is standing as an inspiration among a single row of one-story 20s-30s single family houses. The first work-of-art in its neighborhood, the project elevated a dusky 1918 Venice house into a delight of beachy air, sunshine and splashing water. Building orients towards the south, inviting natural sunlight through all day, to offset the continual ocean breeze of Venice Beach. The 2nd-story balcony serves as a shading device eliminating harsh summer sunlight and inviting winter sunlight.