Submit your design to 2021 IDA DESIGN AWARDS

 

Share on Social Media

Cusha Village Community Center

CompanySZAD/Yunchao Xu/Atelier Apeiron
Lead DesignersYunchao Xu
Design TeamJiachuan Qi, Hongrui Liu, Kan Gao, Zhen Shen
Project LocationZhuhai, China
ClientZhuhai Da Heng Qin Co., Ltd.
Prize(s)Bronze in Architecture Categories / Conceptual
Project LinkView
Entry Description

We were commissioned by the government to design a community center for Cusha village, which is changing to an overcrowded urban village with concrete blocks from an old fishing village. It was the local voices inspired us to create a new space as a catalyst to restructure meaningful relationships between people. We adopt an "Open with Void" strategy to grow three floating public platforms, encouraging social interaction, exploration and creativity. These overlapping terraces generate a vertical courtyard, which connects neighbors with customizable programs.