Submit your design to 2021 IDA DESIGN AWARDS

 

Share on Social Media

Dongyuan Qianxun Community Center

CompanyScenic Architecture Office
Lead DesignersXiaofeng Zhu
Design TeamXiaofeng Zhu ; Xinjia Zhuang ; Tai Sheng ; Yin Shi ; Shigang Du ; Cheng Li ; Rong Fu ; Qi Luo ; Zaiyuan Xiao ; Yunpeng Shang
Project LocationShanghai, China
Client Dongyuan Real Estate CO.
CreditsShengliang Su; Dongyuan Design
Prize(s)Bronze in Other Architectural Designs / Other Architectural designs
Project LinkView
Entry Description

The community center is located in Suzhou, a canal city in Yangtze River Delta that boasts historical gardens and charming courtyard architectures. As a community center, this building needed to house such facilities that could host community activities and provide public services for residents and the public. We created a new spatial order that would effectively respond to both the community center’s functional demands, as well as the external environment. In so doing, the community center emerges as a dynamic activity space that realizes the coexistence of socialness and openness.