Submit your design to 2021 IDA DESIGN AWARDS

 

Share on Social Media

house in Nigawa

CompanyOkuwada Architects Office.inc
Lead DesignersTakeshi Okuwada
Project LocationNishinomiya-city Hyogo,Japan
ClientPrivate person
CreditsPhoto by Keishiro Yamada
Prize(s)Bronze in Architecture Categories / House
Project LinkView
Entry Description

Construction:Mixed structure(concrete+wood)
Scale:1 basement floor+2 floors above ground

This site is near the summit of hilly area with many houses.
On the road leading to MT.Rokko ,many people head for mountain climbing on weekends.
There in an intermediate layer of double outer skin between the public outside and the gentle inside.

The double outer skin , through which light , rain and wind pass.
Room that can be changed by fittings.
The opening at the top of the roof. Adopt light and wind.
Light leaks into the double skin,creating a contour.