Submit your design to 2021 IDA DESIGN AWARDS

 

Share on Social Media

Waterfront Library with Red Brick and White Stone

CompanySZAD/Yunchao Xu/Atelier Apeiron
Lead DesignersYunchao Xu
Design TeamYongxian Fu, Hongrui Liu, Jiachuan Qi, Shengjie Zhang
Project LocationJinjiang, China
ClientJinjing Town Investment Ltd.
Prize(s)Bronze in Architecture Categories / Institutional
Project LinkView
Entry Description

The library is the largest public space as a central hall in the Jinjiang Campus of Fuzhou University. The entire campus plan was inspired by the "Red Brick Cuo Village" preserved from Ming Dynasty, which is constructed in a unique way with white stone embedded in red brick wall. Our strategy is to create vertical and horizontal flowing space into nature, and integrate the local materials and traditional crafts into the new building in the original urban context. The traditional techniques adapt to the local coastal climate environment and reduced the operating cost of air conditioning.