Submit your design to 2021 IDA DESIGN AWARDS

 

Share on Social Media

Community Center of Sandu Poetic Residence

CompanyQIYUE ARCHITECTS
Lead DesignersShi Hai, Lin Xiongsheng
Design TeamHe Jie, Sun Xiaokun, Li Guojing, Fei Yang, Ke Fei, Bai Xue, Wang Wei
Project LocationZhengzhou, China
ClientVanke
CreditsPhoto by: He Lian
Prize(s)Gold in Architecture Categories / Commercial Building
Entry Description

The project is located in Zhengzhou, China. Beside the Fangding Ancient Village which dates back to 600 years ago. As the cultural context and consciousness continue to date in the village, the overall design focuses mainly on the preservation and continuity of its long-lasting traditional heritage and architectural language. The master planning follows the original undulating terrain of the mountainous landscape by applying the appropriate layout, repairing the area, part of which was developed before, and making sure it organically coexists with the surrounding natural landscape.