Submit your design to 2021 IDA DESIGN AWARDS

 

Share on Social Media

Kita Aoyama

CompanyConran and Partners
Lead DesignersConran and Partners
Design TeamNTT UD, RIA, Shimizu Corporation, Design Index, Phenomenon Lighting Design Office, Landscape Plus Ltd
Project LocationKita Aoyama, Tokyo, Japan
ClientNTT Urban Development Corporation
CreditsPhotography by Forward Stroke Inc and Luke Hayes
Prize(s)Bronze in Architecture Categories / Residential Building
Entry Description

The seven-storey development of 15 apartments responds to its immediate built context in terms of scale and massing. The densely planted, fair-faced concrete and flamed-granite ziggurat structure creates a green stepping stone within an urban megacity. This project encapsulates a holistic approach through its architecture and interior design, linked by the spaces running between the various elements of the development, internally and externally. The result is an overall spatial experience, creating a continuous journey from the street to the home through a hierarchy of spaces and layers.