The Hemispheres

Lead DesignerWilliam Lim
Prize(s)2nd Place in Interior Design / Residential
Entry Description

The Hemispheres is a urban lifestyle residential development which gets its name from a custom designed light installation in the shape of a hemisphere in the main lobby. The project involves the design of the entrance, main lobby and club floor.

Catering to a young generation of urban dwellers, the club features a zen spa, gym and a private function room equipped with pantry and dining area. An illuminated orange ceiling becomes the unifying feature. Use of material is simple, consistent with great attention to details to create a causal, fun, elegant environment for special gathering.

The light installation in the lobby consists of 888 number of LED lit crystals forming a half sphere, with a clear mirror completing the other half. The space is a triple volume measuring 9 meters in height.