Change Vacation Hotel in Dali Ancient City

CompanyCo-Direction Interior Design
Lead DesignerJiang Xiao-Lin, Wang Dong-Lei, Chen Ma-Gui
ClientXiao-Lin Jiang
Project LinkView
Prize(s)Honorable Mention
Entry Description

The idyllic life with freedom and no worries is the original
intention to establish this hotel. We want to create an inn
where they can talk and drink with the guests from different
places. This old and plain courtyard house of Bai nationality
has a very different interior. Three buildings form a U and a
fourth wall as a screen is a traditional residential structure.
The decorations on the screen wall present different
feelings with the changes of the weather and light, and they
co-exist harmoniously. The bamboo outside the courtyard,
the grey brick on the ground and the screen wall beside all
follow the theme of “quiet, clean and mirror”as the
beginning of our design. Respecting human’s behaviors and
feelings is the core. The simple and clean guestrooms, the
tea room of primitive simplicity, the hotel shows a different
beauty in this hustle and bustle world.