Blue Moon Films Office: A Line between Time

Company Cun-Design
ClientShu Cui
Designer Cui Shu
PrizeHonorable Mention
Project LinkView
Entry Description

The whole building was constructed at the end of 1990s. We maintained its original structure during the renovation, and formed a contrasting boundary between old and new within the project. While highlighting relationship between indoor space and outdoor courtyards, the designer takes full use of the finely cut single sided connection to maximize the use of space, in this way, original structure of this old building has been fully retained. Since the company functions as a studio, their directors need private spaces for rumination. We make a few areas with sun blocks, in which one’s action can be hidden from plain sight, helping creators in coming up with new ideas. We intended to make the studio as a place where people are closely related with space, and ecological environment should contain traditional history and modern life. Then the space and people could have a harmonious relationship.