ZHAN

CompanyHerzu Interior Design
ClientSHU-CHING TAN
Designer
PrizeHonorable Mention
Entry Description

This is a 4 stories villa that will be passed on generation and continuous the new healing life which the architecture, landscape and the interior space centering on underlying a theme inheritance. The iron stairs connected to each floor penetrate the structure and the vertical flow. The window between each staircase makes it easier to feel the movement of family member. Moreover, Light and wind energy can freely penetrate each floor, making a field of excellent light transmittance and fluidity. In response to the environment where the object belongs to, we chose to use gray scale as the basic color. We utilized the different shade of gray to design the appearance of the building, in order to enhance the beauty of the object even in variety of weather. The building was built by different combination of L style, and the uneven design to enhance the appearance of the whole building.