Designed for Hong Kong

UniversitySavannah College of Art and Design
Lead DesignerAlexandria Jones
ClientCrawford George
Prize(s)3rd Place in Sustainable Living/environmental Preservation / Urban Sustainable Design
Entry Description

As Hong Kong’s population continues to grow, and
land becomes ever scarce, space for the dead no
longer exists. Currently an estimated 50,000 families
are waiting upwards of 8 years to lay their dead to
rest. Faced with burial options either too expensive or
inappropriate most families opt to wait. Our solution
was to take the unpopular practice of sea burials and
make them more culturally adoptable.

Today citizens use plastic bags to slide their loved
one’s remains off the edge of the ferry. This
insensitive practice discourages families from using
sea burials, and as a solution we created an urn which
redesigned the way in which the remains enter the
water. The second part of the design was a memorial
dock with a fixed number of versatile screens that
allows a potentially infinite number of families a space
to revisit.