Jinhai Lake Tourism Center

CompanySavannah College of Art and Design
ClientJing Miao
DesignerJing Miao
Prize2nd Place in Architecture Categories / New Commercial Building
Entry Description

In a soft touch to the peak of the landscape, this project is a proposal for an eco-tourism and information center. The project is located in the vicinity of Beijing, china at Jinhai lake. More than thirty new projects are introduced to the public in 2016 under the master plan for the Jinhai Lake area. The project is inspired by Chinese wash painting and translates that language form into modern architecture. Building shapes flow like the general composition of wash paintings flow with respect to nature. Wash painting describes the relationship between natural mountains and rivers to give a certain order to convey the sense of nature. Similarly, the connection between mountain and river inspired the building layout and footprint. The building mass is well nestled within the steep landscape to provide less disruption, yet make a strong visual impact.