Woods Bagot Perth Studio

CompanyWoods Bagot
ClientWoods Bagot
Designer
Entry Description

A landmark of historical significance, Woods Bagot has transformed the iconic Palace Hotel into its new Perth Studio. The refurbishment provided the team an opportunity to create a non-hierarchical and contemporary workplace with a distinctive hotel-like aesthetic in a nod to the building’s previous function. The move to a fully-agile model demonstrates Woods Bagot’s commitment to and deep understanding of the workplace of the future, accommodating future growth of up to 20% without changes to the physical environment. A combination of free-seating desks, fixed standing bars, lounge areas and diversity of experiences in the enclosed meeting spaces introduce a sense of dynamism and autonomy, while the mezzanine atrium provides a relaxed, social space to host community events. Blurring the boundaries between workplace and hospitality, the restorative design solution respects the original architecture of the building, retaining original elements and celebrating the structure’s original high ceilings, flooring and heritage features.