Immediate Space

Lead DesignerWilliam Chan
Prize(s)1st Place in Interior Design / Residential
Entry Description

This behemoth 3,700 sq ft apartment in Singapore (large by local standards), was moulded by Spacedge Designs to the lifestyle and functional needs of its occupants, a Norwegian family with two teenage children. The goal was to have a home with an immediate sense of light, air and space, and this was achieved by removing unwanted non-structural walls to expand the spaces horizontally and reshaping existing spaces. The stunning luxurious openness of the living area, flanked by the kitchen, bedrooms, and a TV zone, is one result of these machinations. Guided by the key concept of simplicity, the firm gave the interiors a neutral colour scheme as well as crisp proportions and profiles. This gave it a sense of contemporary sophistication, and became the perfect canvas for the family's collection of Scandinavian and Asian furnishings, which add colour and shape to define each area.

Bio

Spacedge Design’s work is defined by its simplicity. Founded by William Chan in 1999, the studio fulfils every brief using innovative and thoughtful design solutions that question conventional tropes, delivering a harmony of style and function that is original, fresh, and inspiring.