Kings

DesignerChristopher Brandon
PrizeHonorable Mention
Project LinkView
Entry Description

The form of the home was born from the unique view and the program’s need for entertainment space along with maximized ocean views and privacy from neighbors and the busy Pacific Coast Highway below. An open floor plan with a strong entry axis draws visitors through the home to the expansive view. Cantilevered glass cubes project outward to capture unobstructed views of the ocean while still maintaining a buffer from the noise of PCH. The large cantilevered deck structure was projected out to clip the view angle of the highway from the living spaces and its unique shape and material helps deflect noise. A day lit basement was also incorporated into the program to provide ample indoor- outdoor space at a lower level where there was more privacy and the ability to screen the noise with plantings and water features without obstructing the views from the upper floors.