ISHATVAM

DesignerSANJAY PURI ARCHITECTS
PrizeHonorable Mention
Entry Description

Ranchi in last few years have witnessed rapid urbanization & in response to this the governing rules have been changed to allow 50m height as well as a buildable area 3 times the plot size. However, most of the city’s inhabitants have been used to living in individual houses with private gardens & open spaces. As a response to this need, the apartments have been designed to occupy a complete floor opening out on all sides with each room extending into 20’ high, double height decks. Ishatvam is designed in response to the social needs of the residents of the city providing each apartment with 20% open area as extensions to the internal spaces, natural light & air with cross ventilation to every room, creating an urban high rise tower that will allow its users the openness of the low rise structures that they have been used to living in.