Toulon Drive

CompanyStudio William Hefner
Lead DesignerWilliam Hefner
ClientWilliam Hefner
Project LinkView
Prize(s)3rd Place in Architecture Categories / New Residential Building
Entry Description

A family commissioned a new home with an emphasis
on natural light and the surrounding landscape. The
contemporary design house rises from the site,
presenting the street with a dynamic fa├žade in which
rugged walls of concrete and metal provide privacy to
the first floor while soaring glass at the second floor
fills the house with natural light. Tilted roof planes
nod to the traditional sloped roofs of the
neighborhood.

Inside the hard shell of concrete, metal and glass, the
interior is warm and inviting. Living spaces flow
together in an open plan, with cues in the finishes and
lighting strategies to subtly differentiate spaces. The
natural textures of the materials bring an intimate,
human scale to the bright, airy volumes. The art
studio, a uniquely serene and private space, is bare
but for a window onto a private garden and a skylight
system that composes its entire roof.