Ki Climbing Center Innsbruck

CompanyArchitekt Thomas Schnizer
Lead DesignerThomas Schnizer
Design TeamAndreas Kuen, Stephan Schlewitz, Reinhold Scherer
ClientInnsbruck Real Estate Gmbh & Co Kg
Prize(s)3rd Place in Architecture Categories / Landmarks, symbolic structures, memorials, public
Entry Description

KI climbing center innsbruck - the construction finished in may 2017 is situated on the area between the railway viaduct and the river Sill, an urban area which still wants to be discovered and is of great value for leisure. The project started with an architectural competition in 2014. Meanwhile the realization of an ensemble of structures with open areas and the freestanding climbing towers at the entrance side as well as a new lead-climbing hall and the bouldering rocks added to and integrated into the already existing complex were accomplished.