Oh!dessa

Lead DesignerViacheslav Balbek
ClientViacheslav Balbek
Prize(s)Honorable Mention
Entry Description

Design project of the apartment has been developed at
the end of 2011. After that we have been working on
its realization avoiding bringing any changes into its
original planning and design.

Owner of the apartment requested to create
cozy openspace for herself and for hosting guests.
Architects planned apartment using minimum doors or
walls and at the same time suggesting effective
solutions for all apartment zones which in this object
included living room, kitchen, bedroom, master and
guest bathrooms. This apartment does not have any
halls. Even transit from bedroom to master bathroom
leads through spacious wardrobe. Planning enabled all
functional areas transform from one to another at the
same time allowing privacy. When a guest stays in one
area he only sees what is functionally justified.

Authors of the project tried to keep the
most of air of the open space. For that they moved
library shelves to a window wall keeping all others free
from any objects.

Architects have not planned to create a classic loft.
Moorings served as moulds, washstand made of
stranded metal bars presented some feminine
elegance into the interior.