HOME

 
 


Project: "Champlain"
Company:Rockwell Group
Designer(s): Rockwell Group, United States
Category: , Professional
User's Profile : -

Entry Description: The design concept for Le Champlain, the Ch‚teauís 198-seat main restaurant, was inspired by a manor house, in a nod to the hotelís original English architectural details. The restaurantís existing paneling and stenciled ceilings were preserved, and a palette of luxurious textured materials such as leather, brass and wood in muted hues of purple, grey and beige were used to update the space. Le Champlain is organized into several distinct dining areas. Four, 10í tall custom wine cases are positioned along the restaurantís main corridor to define the corridor and adjacent areas. To the left of the restaurantís entrance is an elevated main dining room that features walnut wood flooring arranged in a sunburst pattern. Across the corridor, a veranda that provides guests with views of the St. Lawrence River. At the end of the corridor is a private dining room. In the front of the restaurant, to the left of the entrance, we designed a fully refrigerated cheese room, with adjustable temperature shelving. A window positioned in the front of the cheese room will allow guests to view the selection of local cheeses. To the right of the restaurantís entrance is a 5-seat waiting room designed to evoke the feel and comfort of a living room.

About the Designer/Company
No information has been provided